Haaglanden Medisch Centrum ICT

Haaglanden Medisch Centrum ICT

Nieuwe ICT-afdeling voor het Haaglanden Medisch Centrum volgens het flexwerkconcept met implementatie van Biophilic Design en Activiteit-gerelateerde-werkomgevingen

Oppervlakte
750 m²
Locatie
Leidschendam
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Haaglanden HMC
Functie
ICT kantoor
 

De druk was hoog bij het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) toen zij vanwege een uithuizings-deadline met spoed een nieuw kantooromgeving nodig hadden voor de afdeling ICT. Gedurende één enkele zomervakantie werd het PVE opgesteld, het ontwerp gemaakt, uitvoering voorbereidt, de voormalige operatie/behandelkamers gesloopt en de nieuwe afdeling gerealiseerd.

Bovendien bleef de rest van het gebouw en het aangrenzende ziekenhuis gewoon operationeel waardoor er geen overlast mocht ontstaan; derhalve werd de beschikbare uitvoerings-tijd nog verder beperkt. Toch is dankzij een goede voorbereiding en strakke planning de deadline gehaald.

 

Tevens vormde de nieuwe afdeling een primeur voor de gebruikers doordat het flexwerken werd geïntroduceerd. Ondanks dat dit voor de nodige aarzeling zorgde onder de toekomstige gebruikers werd de nieuwe kantooromgeving snel omarmd en werd dermate populair dat ook mensen van andere afdelingen kwamen 'flexen'. De afdeling bestaat in hoofdopzet uit twee open kantoortuinen welke gescheiden én verbonden worden door een 'glazen hart'. Hierin zijn enkele vergaderruimten, concentratieplekken en pantry met een staand overlegplek opgenomen.

De doordachte materiaalkeuze is ontstaan vanuit het gedachtegoed van Biophilic Design waarbij ondermeer rekening is gehouden met licht, lucht, akoestiek en onderhoud. Dit resulteert in een heldere onderverdeling van de open ruimten waarin iedere fuctie duidelijk herkenbaar is en de afdeling toch eenhuid uitstraalt.