Brede School de Meerwaarde

Brede School de Meerwaarde

Nieuwbouw van school en naastgelegen woningen te Strijen

Locatie
Strijen
Status
Gerealiseerd
Functie
Onderwijs
Opdrachtgever
Gemeente Strijen
Oppervlakte
2.650m²
 

Schoolgebouw

De brede school te Strijen maakt onderdeel uit van een gecombineerd project bestaande uit de school en tevens twee woonblokken met in totaal 31 appartementen. Het schoolgebouw biedt plaats aan een basisschool met 14 lokalen, een buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. Om het gebouw heen ligt een riante speelplaats met meerdere speelmogelijkheden voor alle doelgroepen. Het ontwerp is een harmonische compositie van open en dichte delen. De verschillende vormen worden benadrukt door hun eigen materialisering. In het gebouw is een grote diversiteit aan kleuren toegepast waarbij wit niet voor komt. De uitstraling oogt warm, gezellig en sfeervol waardoor er een prettig leerklimaat voor de kinderen ontstaat.

Duurzaam Bouwen

Zowel de brede school als de woningen worden onder het predikaat Duurzaam Bouwen gerealiseerd. Door diverse actieve en passieve maatregelen wordt het energiegebruik, en daarmee de CO2-uitstoot en stookkosten, drastisch teruggebracht.

Appartementen

De woningen zijn verdeeld over twee woonblokken van 3 lagen, beide voorzien van een trappenhuis met lift. Het merendeel van de woningen wordt ontsloten door galerijen en omvat 3 kamers; de maatvoering van de plattegronden is afgestemd op mogelijk rolstoelgebruik. Nabij de centrale entree’s zijn op de begane grond de (fietsen)bergingen gesitueerd.

hieraan is gewerkt door

projectteam

Rene Meere
Rene Meere
Architect
Manon Bijker
Manon Bijker
Projectcoördinator / Bestekschrijver
John Schneijderberg
John Schneijderberg
Partner / Architect