Atelier Studio Mango

Atelier Studio Mango

Creatief atelier in oude school

Opdrachtgevr
Studio Mango B.V.
 

 

In de voormalige meisjesschool van het Sint-Anna klooster uit 1920 te Breda is door Valtos Architecten een moderne industriële ontwerpstudio ontworpen. De ruimten die nu dienst doen als creatief atelier voor Studio Mango waren oorspronkelijk twee klaslokalen aan een gang op begane grond niveau met daaronder in de afgesloten kelder een ketelruimte met kolenhok. In de nieuwe situatie zijn niet alleen de twee klaslokalen samengevoegd tot één ruimte, maar zijn bovendien de kelder en de gang bij de hoofdruimte betrokken door een ruime vide in de bestaande vloer te zagen en over dezelfde breedte een grote glazen pui te plaatsen in de gangwand. In de kelder bevinden zich nu twee overlegruimtes, een fotostudio en een werkplaats, allen voorzien van natuurlijk daglicht.

 

De eye-catcher die zichtbaar is vanuit de gehele studio is de authentieke wand waarvan de oude stuc-laag is verwijderd en nu weer krachtig zijn karakteristieke oranjerode baksteen toont. De overige wanden zijn opnieuw gestuct, en op de vloeren ligt vloerverwarming met een moderne gietvloer. Fraaie uitzondering hierop wordt gevormd door de vloer in de voormalige gangzone waar zich nu de entree, keuken, lunchhoek en informele overlegplek bevinden, hier ligt een uitgesproken vloer van Portugese tegels die deze ruimte een zeer eigen karakter geven op de grens van oud en nieuw.