Overkapping Annie MG Schmidtschool

Voortgangsrapport van de vernieuwbouw

Een karakteristiek onderdeel van de vernieuwbouw voor de Annie MG Schmidtschool te Amsterdam is op zijn plek gehesen. De school wenste vanwege de groei om de huidige locatie uit te breiden. Echter liet de stedebouwkundige setting dit niet toe waardoor VALTOS Architecten een ontwerp heeft gemaakt voor vergroting door inbreiding. Zo wordt bijvoorbeeld de bestaande binnenplaats voorzien van een houten overkapping omzoomd met een fraaie lichtstraat. Hierdoor blijft het buitengevoel behouden in de nieuwe binnenruimte en wordt er tevens afstand gehouden tot de bestaande buitengevels. Voor de leesbaarheid van het gebouw is dan tevens het effect dat de 'oudbouw' en 'vernieuwbouw' voelbaar aanwezig zijn. De overdekte binnenplaats zal ruimte bieden aan een aula en speellokaal

 

Op de verdieping worden daarnaast enkele aangrenzende patio's dichtgezet, tevens met gebruik van hout waardoor de nieuwe onderdeel allen duidelijk herkenbaar zijn en onderling een relatie aangaan.

Verder behelst het project het 'strippen' en herindelen van het bestaande gebouw welke vervolgens in een nieuwe jas wordt gestoken die de oorspronkelijke uitstraling en sfeer van het pand respecteert. De verwachte oplevering van de vernieuwbouw Annie MG Schmidtschool is nog voor de zomervakantie van dit jaar.